Kablovi i konektori

Da li ste znali da su problemi sa kablovima i konektorima jedan od najvećih potencijalnih rizika kada je reč o solarnim sistemima? Ukoliko se ne preduprede, problemi izazvani lošim funkcionisanjem kablova i konektora mogu da imaju velike finansijske i bezbednosne posledice.

Uloga kablova i konektora je izrazito važna − tu su da osiguraju siguran i stabilan prenos generisane energije od panela do invertera i uređaja koji se snabdevaju strujom. Usled greške, kvara ili korišćenja nekvalitetnih komponenti, ne samo da može da dođe do smanjenja profitabilnosti i priliva energije, već mogu da se pojave i različiti bezbednosni rizici − poput požara!
Kompanija Green Energy 360 obezbeđuje sve vrste kablova za solarne konstrukcije, kao i pouzdane
Stäubli konektore.

Uspeh u radu bilo koje solarne fotonaponske centrale svodi se na pouzdane, efikasne i dugoročne performanse. Stäubli Electrical Connectors je švajcarska kompanija, sa višedecenijskim iskustvom u proizvodnji visokokvalitetnih električnih konektora, sistema konektora i rešenja za industrijsku primenu.

Stäubli fotonaponski konektori garantuju pravilan rad tokom celog njihovog životnog veka (više od 25 godina). Minimizirajući rizik i maksimizirajući prinos, naše komponente dugoročno pozitivno utiču na nivelisanu cenu energije i imaju odlučujući uticaj na isplativost fotonaponskih projekata.

540GW

svetskog fotonaponskog kapaciteta solarne energije, prenosi se preko Staubli bezbednih i dugotrajnih konektora

MC4 − minimum rizika, minimum gubljenja energije

Odabirom visokokvalitetnog MC4 konektora kompanije Stäubli za vaše fotonaponske projekte, stvarate čvrstu osnovu za uspeh, dok minimizirate rizike i istovremeno osiguravate efikasnost i profitabilnost. Stalno nizak otpor kontakta fotonaponskih konektora je ključ za efikasan rad i bezbedan dovod energije. Povećanje kontaktnog otpora, npr. zbog manjkavih karakteristika materijala, može da bitno oslabi efikasnost celog fotonaponskog sistema. MC4 je registrovani zaštitni znak za fotonaponski konektor, koji je izumela firma Stäubli 1996. godine (ranije pod imenom Multi-Contact). Ovi konektori su projektovani u Švajcarskoj i proizvode se u Švajcarskoj, Francuskoj i Nemačkoj. Ne predstavljaju industrijski standard i tehnički nisu kompatibilni sa različitim markama fotonaponskih konektora. Pravilno postavljen originalni Stäubli MC4 konektor je, za razliku od konektora nižeg kvaliteta, gotovo potpuno stabilan, naročito kada govorimo o visokim temperaturama, jer zahvaljujući proverenoj MULTILAM tehnologiji, ne dolazi do akumulacije toplote.

MULTILAM – neograničena pouzdanost

Jedinstvena Stäubli MULTILAM kontaktna tehnologija ima neuporediva električna i mehanička svojstva. MULTILAM su posebno oblikovani elastični kontaktni elementi. Konstantnim pritiskom opruge, MULTILAM lamele obezbeđuju neprekidan dodir sa kontaktnom površinom, što rezultira permanentno niskim kontaktnim otporom. Zahvaljujući ovoj naprednoj tehnologiji, naši konektori održavaju vašu fotonaponsku instalaciju u funkciji efikasno, pažljivo i bezbedno. Ove naizgled male komponente mogu da imaju ogroman uticaj. Izvanredna pouzdanost i konstantno nizak otpor kontakta garantuju:

  • Niske cene servisa i smanjeno vreme zastoja
  • Eliminaciju rizika od žarišta i požara
  • Smanjenje gubitaka struje

Zanima vas više?

Imate pitanja u vezi sa našim rešenjima
ili želite pouzdanog partnera na svom projektu?

Tu smo za vas!

Unesite svoje podatke, a mi ćemo vam odgovoriti
u najkraćem mogućem roku.

 

Kontaktirajte nas