Pranje FNE

Solar Clean F1

Vaše All-in- one rešenje za čišćenje panela.

Brz.Pouzdan.Efikasan.

Sa više od 20% kapaciteta za čišćenje nego slični roboti na našem tržištu, SolarCleano je brzo I efikasno rešenja za čišćenje solarnih panela. Dizajniran je tako da se njim upravlja  daljinskim upravljačem sa bezbedne udaljenosti dok integrisani softver omugućava da robot samostalno čisti solarne panele.

Poseduje senzore za detekciju ivica koji  vrše funkciju zaštite od pada kad dodje do kraja ivice solarne površine.SolarCleano je efikasan na svim tipovima solarnih panela.

Zahvaljujući specijalnom dizajnu četkice, dva različita tipa vlakana I njihov spiralni oblik vrše čišćenje bez ostavljanja traga na solarnim panelima . Nakon čišćenja solarni paneli dostužu punu efikasnost.

OSMOBIL PRO X

Osmobil Pro X je mobilni sistem za obrnutu osmozu, savršen za  čišćenje solarnih panela.Obrnuta osmoza je veoma bitna karakteristika pri čišćenju solarnih panela  jer je to proces sa kojim se dobije tzv. meka voda. Značaj meke vode pri pranju solarnih panela je u tome što ne ostavlja bele fleke (kamenac) kao prilikom koriršćenja tvrde vode.Svaki tip senke na panelu umanjuje njegovu efikasnost.Samim tim čišćenje sa mekom vodom  ima bolju I veću efikasnost za solarne panele.

ODRŽAVANJE FNE

01

Sistemske usluge

02

Provera radne lokacije za nadzor PVPP-a

03

Provera vizuelne,zvučne I termalne inspekcije AC/DC opreme

04

Provera PV modula (stringovi)-snimanje termovizijskom kamerom

05

Provera  PV noseće konstrukcije

06

Provera Invertora , komponenti I električnih razvodnih ormana

07

Izrada izveštaja

Značaj redovnog održavanja FNE:

Održavanje i redovno čišćenje značajno utiču na optimalne performanse i dugovečnost fotonaponske elektrane. Ove aktivnosti doprinose:

GreenEnergy-icon

Poboljšanju
efikasnosti:

Prašina i ostale nečistoće na površini solarnih panela smanjuju efikasnost pretvaranja sunčeve u električnu energiju, dok redovno čišćenje omogućava maksimalnu apsorpciju sunčeve svetlosti.

GreenEnergy-icon

Produženju
životnog veka:

Redovni pregled sistema, identifikacija i pravovremeno rešavanje problema produžavaju životni vek opreme i smanjuju rizik od ozbiljnijih kvarova.

GreenEnergy-icon

Povećanju nivoa
bezbednosti:

Održavanje i provera električnih komponenti i sistema za zaštitu od požara ključni su za bezbedan rad i smanjenje rizika od neželjenih incidenata.

GreenEnergy-icon

Unapređenju
ekonomičnosti:

Investicija u redovno održavanje i čišćenje rezultira dugoročnim uštedama. Očuvanje efikasnosti sistema maksimizuje proizvodnju električne energije, sprečava gubitak performansi i smanjuje troškove neplaniranih popravki..

Održavanje i čišćenje fotonaponske elektrane ključni su koraci ka osiguravanju pouzdanog, efikasnog i dugoročno održivog sistema za proizvodnju solarne energije.