Inverteri

Inverteri su najvažniji deo svake solarne elektrane. Ako su paneli telo, inverteri su mozak!

Solarni inverteri (pretvarači) su sastavni deo svakog solarnog sistema, ali i jedan od najvažnijih delova opreme — predstavljaju svojevrstan mozak sistema. Oni možda čine manje od 10% cene postavljanja solarnog sistema, ali kontrolišu kompletnu proizvodnju energije i utiču na čak i do 20% troškova sistema! Upravo zato je odabir kvalitetnog invertera izuzetno važan za dugoročne performanse celog sistema.

Inverteri obavljaju dve ključne funkcije

GreenEnergy360-inverteri

Konverzija jednosmerne u naizmeničnu struju

Razvijamo idejna rešenja prema potrebama i ciljevima klijenata. Pratimo i primenjujemo napredne tehnološke koncepte, poštujući najviše tehničke standarde. Nudimo izradu elaborata o potencijalu sunčevog zračenja uz izradu 3D modela solarne elektrane.

GreenEnergy360-inverteri

Praćenje rada sistema

Omogućuje instalaterima i vlasnicima praćenje rada sistema. Uslovi rada solarnih panela, intenzitet sunčeve svetlosti i temperatura panela, značajno variraju tokom dana. To znači da se mogući napon i struja solarnog panela isto tako često menjaju. U procesu koji se naziva praćenje tačke maksimalne snage (MPP), solarni inverter dinamički bira tačnu kombinaciju ova dva koja će da proizvede najviše energije.

Zašto SolarEdge?

Kao jedan od najvećih proizvođača solarnih invertera na svetu, SolarEdge investira u najinovativniju tehnologiju, a njihovi proizvodi prolaze rigorozna testiranja kako bi osigurali najviši nivo kvaliteta. Na invertere odobravaju garanciju od čak 12 godina, koja se može produžiti i na maksimalnih 20 godina!

Kod tradicionalnih invertera, najslabiji solarni panel smanjuje performanse svih panela u sistemu. Zahvaljujući SolarEdge tehnologiji, svaki panel radi u skladu sa svojim maksimalnim kapacitetima u bilo kom trenutku, što omogućuje veći priliv energije.

solar-edge
GreenEnergy360-inverteri

Lako praćenje performansi

Ukoliko je solarni panel na bilo koji način oštećen, nalazi se u senci ili drugi eksterni faktori smetaju normalnom radu, može da se desi da mu indikatori performansi opadnu. Čak i ukoliko se primeti značajniji pad efikasnosti, često je teško da se otkrije konkretan panel kojem treba da se posveti dodatna pažnja.

Upravo ovo je rešeno inovativnom SolarEdge tehnologijom, koja pruža kompletnu vidljivost sistemskih performansi potpuno besplatno tokom 25 godina! Status sistema može da se prati putem aplikacije na mobilnom telefonu (iOS ili Android), koja prikazuje virtuelnu mapu polja i automatski alarmira ukoliko postoji problem, te prikazuje tačno mesto na kojem je došlo do pada efikasnosti.

GreenEnergy360-inverteri

SLEDEĆA STRANICA

Kablovi i konektori

Kompanija Green Energy 360 obezbeđuje sve vrste kablova za solarne konstrukcije, kao i pouzdane Stäubli konektore.