Kablovi i konektori

Kompanija Green Energy 360 obezbeđuje sve vrste kablova za solarne konstrukcije, kao i pouzdane Stäubli konektore.

Da li ste znali da su problemi sa kablovima i konektorima jedan od najvećih potencijalnih rizika kada je reč o solarnim sistemima? Ukoliko se ne preduprede, problemi izazvani lošim funkcionisanjem kablova i konektora mogu da imaju velike finansijske i bezbednosne posledice.

Uloga kablova i konektora je izrazito važna - tu su da osiguraju siguran i stabilan prenos generisane energije od panela do invertera i uređaja koji se snabdevaju strujom. Usled greške, kvara ili korišćenja nekvalitetnih komponenti, ne samo da može da dođe do smanjenja profitabilnosti i priliva energije, već mogu da se pojave i različiti bezbednosni rizici - poput požara!

MC4 - minimum rizika, minimum gubljenja energije

Kada je reč o kosim krovovima, u praksi se susrećemo sa beskrajnim varijacijama izgradnje. Veliki broj krovnih oblika i nagiba čine postavljanje sistema solarnih panela izazovnim. S obzirom na širok asortiman i dinamičnu modularnu strukturu naših sistema za montažu, u mogućnosti smo da postavimo solarne panele na skoro svaki nagib krova. Metalni krovni nosači solarnih panela pogodni su za pokrivanje različitih tipova krovova što čini instalaciju praktičnijom, i pouzdanijom.

Sve naše konstrukcije za kose krovove veoma su izdržljive, lake za instalaciju i dolaze sa impresivnim kapacitetima opterećenja. Sistemi su u potpunosti usklađeni sa međunarodnim standardima za kišu, vetar i opterećenje snegom, što ih čini pogodnim za širok spektar klimatskih uslova.

MULTILAM - neograničena pouzdanost

Jedinstvena Stäubli MULTILAM kontaktna tehnologija ima neuporediva električna i mehanička svojstva. MULTILAM su posebno oblikovani elastični kontaktni elementi. Konstantnim pritiskom opruge, MULTILAM lamele obezbeđuju neprekidan dodir sa kontaktnom površinom, što rezultira permanentno niskim kontaktnim otporom. Zahvaljujući ovoj naprednoj tehnologiji, naši konektori održavaju vašu fotonaponsku instalaciju u funkciji efikasno,¬ pažljivo i bezbedno. Ove naizgled male komponente mogu da imaju ogroman uticaj. Izvanredna pouzdanost i konstantno nizak otpor kontakta garantuju:

540

GIGAVATA

kumulativnog svetskog fotonaponskog kapaciteta solarne energije, prenosi se preko Stäubli bezbednih i dugotrajnih konektora.

Uspeh u radu bilo koje solarne fotonaponske centrale svodi se na pouzdane, efikasne i dugoročne performanse. Stäubli Electrical Connectors je švajcarska kompanija, sa višedecenijskim iskustvom u proizvodnji visokokvalitetnih električnih konektora, sistema konektora i rešenja za industrijsku primenu.

Stäubli fotonaponski konektori garantuju pravilan rad tokom celog njihovog životnog veka (više od 25 godina). Minimizirajući rizik i maksimizirajući prinos, naše komponente dugoročno pozitivno utiču na nivelisanu cenu energije i imaju odlučujući uticaj na isplativost fotonaponskih projekata.