Dodatne uštede uz pravu opremu

Inverteri

Green Energy 360 je distributer kompanije SolarEdge. Za dodatne informacije, molimo preuzmite brošuru ovog proizvođača.

Inverteri možda čine manje od 10% cene postavljanja solarnog sistema, ali oni kontrolišu kompletnu proizvodnju energije, i utiču na i do 20% troškova sistema! Upravo zato je odabir kvalitetnog invertera – koji jednosmernu struju pretvara u naizmeničnu, kako bi se pokrenuli uređaji kojima treba energija – izuzetno važan za dugoročne performanse celog sistema.

Zašto SolarEdge?

Kao jedan od najvećih proizvođača invertera na svetu, SolarEdge investira u najinovativniju tehnologiju, a njihovi proizvodi prolaze rigorozna testiranja kako bi osigurali najviši nivo kvaliteta. Na invertere odobravaju garanciju od čak 12 godina, koja se može produžiti i na do 20.

Kod tradicionalnih invertera, najslabiji solarni panel smanjuje performanse svih panela u sistemu – međutim, zahvaljujući SolarEdge tehnologiji, svaki panel radi u skladu sa svojim maksimalnim kapacitetima u bilo kom trenutku, što omogućuje veći priliv energije.

Lako praćenje performansi

Ukoliko je solarni panel na bilo koji način oštećen, nalazi se u senci ili drugi eksterni faktori smetaju normalnom radu, može se desiti da mu indikatori performansi opadnu. Međutim, čak i ukoliko se primeti pad efikasnosti, često je teško pronaći konkretan panel kojem treba posvetiti pažnju.

Upravo ovo je rešeno inovativnom SolarEdge tehnologijom, koja pruža kompletnu vidljivost sistemskih performansi, i to besplatno tokom 25 godina! Status sistema se može pratiti na aplikaciji na mobilnom telefonu (iOS ili Android), koja prikazuje virtuelnu mapu polja i automatski alarmira ukoliko postoji problem, te prikazuje tačno mesto na kojem je došlo do pada efikasnosti.

Budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice.

Kontaktirajte nas